Novosti

Pametna učionica – O.Š. Petar Zrinski Čabar

U Osnovnoj školi Petar Zrinski u Čabru danas je predstavljen projekt opremanja osnovnih škola tzv. IoT senzorskom opremom. Projekt se odvija u okviru edukativnog programa poticanja STEM-a i tehnologije u goranskim školama, a provodi ga Regionalna razvojna agencija PGŽ “Priroda”.

Temelj projekta je opremanje najmanje jedne učionice u svakoj od devet goranskih osnovnih škola te edukacija vezana uz rad u njima, a za realizaciju je iz proračuna PGŽ izdvojeno 27. 000 eura. Ovo je trenutačno jedan od rijekih, ako ne i jedini primjer ovakvog oblika poduke čuvanju energije u Hrvatskoj, a ponosni smo što su za ovaj model poduke osnovaca zanimanje iskazali i predstavnici finskog Ministarstva obrazovanja koji su nas posjetili i koje smo informirali o temeljima projekta i načinu realizacije – rekao je Vedran Kružić iz Prigode.

Djeca iz OŠ petar Zrinski u Čabru (Izvor: Novi List)

Nakon predstavljanja projekta predstavnici tehnoloških partnera “Prigode”, a to su 3t.Cable i EDIH Adria, održali su i prvu radionicu za djecu koju zanima spomenuto područje.

Damir Medved je održao predavanje o mogućnostima koje se pružaju malim i srednjim poduzetnicima za sudjelovanje u ovakvim nastavnim programima kroz razvoj naprednih komponenti iz domene nadzora i upravljanja energijom u javnim objektima, a za čiji razvoj su osigurana značajna sredstva iz Eu fondova.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ostale vijesti

Ostale vijesti

što je

de minimis?

Potpora male vrijednosti, koja u ukupnom iznosu ne može biti veća od 200.000 € po pojedinom poduzetniku, odnosno 100.000 € ako je riječ o poduzetniku koji obavlja djelatnost cestovnog prijevoza za najamninu ili naknadu, u bilo kojem razdoblju unutar tri fiskalne godine.

Pri tom se uzimaju u obzir sve potpore male vrijednosti (zbrajaju se) neovisno o instrumentu, namjeni i razini davatelja potpore male vrijednosti.

EDIH Adria

Prijava

Osobne podatke prikupljene ovom prijavom koristit ćemo u skladu s Pravilima privatnosti.