Novosti

Potencijal digitalne transformacije poduzetničkog i javnog sektora kroz projekt EDIH Adria predstavljen na PMI Forumu

U Zagrebu je od 6. do 8. studenog održan 17. PMI Forum, konferencija o upravljanju projektima koju organizira PMI Croatia Chapter, neprofitna udruga projektnih profesionalaca u Hrvatskoj koja je dio Project Management Institute (pmi.org), najveće svjetske udruge za upravljanje projektima. Na ovogodišnjem izdanju, stručnjaci iz poslovnih i akademskih područja razgovarali su o vještinama i perspektivama projekata i budućim zahtjevima te kako će oni utjecati jedni na druge.

Naglasak foruma bio je na vještinama projektnih lidera (Power Skills), projektnoj ekonomiji i utjecaju umjetne inteligencije, kao i o održivom upravljanju projektima te iskustvu u pripremi projekata i implementaciji ESG smjernica i zahtjeva u IT tvrtki.

S temom Primjena umjetne inteligencija za unaprjeđenje poslovanja malih i srednjih poduzetnika – Može li AI i HPC pomoći u optimizaciji poslovnih procesa hrvatskih poduzeća, i sudjelovanjem na panelu ESG – izazovi u stvaranju održive budućnosti, projekt EDIH Adria predstavio je direktor projekta, Damir Medved.

Kroz raspravu o potencijalu korištenja AI-a i računalstva visokih performansi (HPC) za stvaranje novih usluga kod malih i srednjih poduzeća ili javnih ustanova, jesu li hrvatski poduzetnici spremni implementirati napredne chatbotove, senzorsku infrastrukturu ili analitiku velikih skupova podataka te koliko je uopće daleko (ili blizu) primjena AI i HPC-a u našem okruženju, Damir Medved je okupljenima približio načine na koje EDIH ADRIA može pomoći u osiguranju kvalitetnog i holističkog pristupa procesu digitalne transformacije.

Sudjelovanjem na panelu ESG – izazovi u stvaranju održive budućnosti, Damir Medved je dodatno pokazao izuzetnu važnost razmišljanja o procesima digitalizacije poduzeća čak i u području stvaranja održive budućnosti gdje će poduzetnici, kako bi odgovorili na zahtjeve ESG načela, morati razmišljati i o potrebnim ulaganjima, uštedama koje će održivo poslovanje sigurno donjeti te o novim tržištima koja će se time otvarati. A korištenje naprednih tehnoloških rješenja, poput onih koja su fokus projekta EDIH Adria – AI i HPC u ovim procesima može itekako pomoći u osiguranju održive budućnosti.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ostale vijesti

Ostale vijesti

što je

de minimis?

Potpora male vrijednosti, koja u ukupnom iznosu ne može biti veća od 200.000 € po pojedinom poduzetniku, odnosno 100.000 € ako je riječ o poduzetniku koji obavlja djelatnost cestovnog prijevoza za najamninu ili naknadu, u bilo kojem razdoblju unutar tri fiskalne godine.

Pri tom se uzimaju u obzir sve potpore male vrijednosti (zbrajaju se) neovisno o instrumentu, namjeni i razini davatelja potpore male vrijednosti.

EDIH Adria

Prijava

Osobne podatke prikupljene ovom prijavom koristit ćemo u skladu s Pravilima privatnosti.