Novosti

Potpora hrvatskih EDIH-a Ukrajinskim kandidatima

U rujnu 2022. Ukrajina je potpisala Sporazum o sudjelovanju u programu EU-a „Digitalna Europa” (2021.-2027.). Ovaj je sporazum ukrainskim tvrtkama i javnim tijelima omogućio i sufinanciranje EDIH-a u narednom razdoblju.

U svrhu pomoći Ukrajincima da urone u svijet digitalne transformacije, saznaju više o europskim digitalnim inovacijskim središtima (EDICH) i njihovoj ulozi u promicanju tehnologije i inovacija u Europi organiziran je i održan webinar “Kako postati europsko digitalno inovacijsko središte”. Radi se o besplatnoj inicijativi  u okviru EU programa „Digitalna Europa“ čiji je strateški nositelj u Ukrajini  Ministarstvo digitalne transformacije Ukrajine. Organizator webinara je GIZ projekt „Digitalizacija malih i srednjih poduzeća u zemljama Istočnog partnerstva“.

Hrvatski EDIH-ovi su se uključili u ovaj projekt i ponudili svoje znanje i dosadašnje iskustvo u webinaru koji možete pogledati besplatno:

U webinar su se uključila sva četiri hrvatska EDIH-a: EDIH CROBOHUB++ (CROatian Industry and Society BOosting) kojeg je predstavio koordinator Hrvoje Džapo,

EDIH AI4HEALTH (Artificial Intelligence for Smart Healthcare and Medicine) koji je predstavila koordinatorica Anja Barešić, EDIH JURK

(Digital Transformation of Central Croatia and Northern Adriatic Through JURK EDIH) kojeg je predstavio koordinator Tomislav Plesec te naš EDIH Adria koji je predstavio koordinator Damir Medved.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ostale vijesti

Ostale vijesti

što je

de minimis?

Potpora male vrijednosti, koja u ukupnom iznosu ne može biti veća od 200.000 € po pojedinom poduzetniku, odnosno 100.000 € ako je riječ o poduzetniku koji obavlja djelatnost cestovnog prijevoza za najamninu ili naknadu, u bilo kojem razdoblju unutar tri fiskalne godine.

Pri tom se uzimaju u obzir sve potpore male vrijednosti (zbrajaju se) neovisno o instrumentu, namjeni i razini davatelja potpore male vrijednosti.

EDIH Adria

Prijava

Osobne podatke prikupljene ovom prijavom koristit ćemo u skladu s Pravilima privatnosti.