Novosti

Potencijal digitalizacije u zdravstvu i zdravstvenom turizmu

Photo by Darlene Alderson: https://www.pexels.com/photo/man-woman-internet-connection-4384669/

U onome što je opisano kao “četvrta industrijska revolucija”, digitalizirano zdravstvo doživjelo je povećana ulaganja tijekom posljednjih nekoliko godina i preoblikuje zdravstvenu industriju budućnosti.

Ova fenomenalna digitalna transformacija kroz koju prolaze zdravstveni sustavi, bolnice i zemlje uvelike se može pripisati eksploziji Interneta stvari, ICT sustava međusobno povezanih uređaja za procjenu podataka. Ovaj sustav koristi rješenja omogućena umjetnom inteligencijom (AI) i ogromne količine podataka za ponovno stvaranje zdravstvene skrbi.

Izazovi u zdravstvenoj skrbi, uključujući dostupnost i pristup zdravstvenim kartonima i kvalitetnim zdravstvenim uslugama, doveli su do izvanrednog razvoja inovativnih rješenja i “pametnih” zdravstvenih sustava kako bi se olakšalo poslovanje zdravstvene skrbi. ‍

Industrija zdravstvenog turizma također ulazi u novu eru. Potrošači zahtijevaju angažman putem digitalnih alata. Ovi alati u zdravstvu imaju nekoliko primarnih ciljeva kao što su poboljšanje komunikacije i angažmana između pružatelja zdravstvenih usluga i pacijenta, osiguravanje jednostavnog pristupa transparentnim informacijama, donošenje informirane odluke i dobivanje sigurnog liječenja. Također, digitalni alati podržavaju proces rehabilitacije kada se pacijent nakon završene medicinske intervencije vrati kući. Evolucija digitalnog zdravlja nastavlja provoditi transparentnost potrebnu u zdravstvenoj industriji.

Od preuzimanja pacijenata do koordinacije liječenja i skrbi nakon zahvata, digitalno zdravlje postaje pokretačka snaga ka izgradnji povjerenja između pacijenta i pružatelja usluga.

Prednosti digitalizacije u zdravstvu i zdravstvenom turizmu

  1. Skalabilnost tržišta – digitalno zdravstvo može poboljšati skalabilnost tržišta poboljšanjem sposobnosti pružatelja zdravstvenih usluga da rastu i upravljaju povećanom potražnjom pacijenata.
  2. Smanjenje troškova – Digitalni alati koji se brzo razvijaju mogu poboljšati operativnu učinkovitost bolnice/medicinskog centra što rezultira smanjenjem troškova.
  3. Transparentnost procesa – Digitalni alati osiguravaju transparentnost procesa jer pacijenti točno znaju kako će biti liječeni, tko će ih liječiti i što moraju platiti.
  4. Uspostava robne marke – dosljedno pružanje digitalnih zdravstvenih usluga osigurat će dugoročne dobitke poput svijesti o robnoj marki i lojalnosti, što će postupno rezultirati uspostavom robne marke.
  5. Edukacija korisnika – Statistika otkriva da su ljudi skloniji koristiti digitalne alate za samoedukaciju o zdravlju. Stoga pružatelji zdravstvenih usluga mogu istinski imati koristi od pružanja jednostavnog digitalnog pristupa vitalnim informacijama.
  6. Dugoročni odnos povjerenja – uz digitalno zdravlje pružatelji usluga mogu pacijentima dati moć usporedbe cijena, kvalitete i prednosti. Time se gradi povjerenje čime se stvara put za dugoročni odnos pružatelj usluga i pacijent.
  7. Rješenja usmjerena na potrošača – Digitalno zdravlje pružateljima će omogućiti pristup potpunim detaljima o povijesti bolesti pacijenta, o tome što traže i po kojoj cijeni. Na temelju toga mogu dizajnirati rješenja usmjerena na potrošača.

Potencijali digitalne transformacije zdravstvenog turizma

Digitalna transformacija zdravstvene skrbi postavit će novi ritam zdravstvenog turizma. Područja za primjenu digitalnih alata i procesa su brojna. Neki od njih su:

Upravljanje odnosima s klijentima (CRM) – dobra CRM rješenja omogućuju pružateljima zdravstvenih usluga da angažiraju pacijente na cijelom njihovom putu zdravstvene skrbi povećavajući njihovu akviziciju i zadržavanje.

Upravljanje znanjem – Dobre prakse upravljanja znanjem o autoritativnom sadržaju, bolestima, simptomima i tretmanima imaju korisne rezultate uključujući povećanu upotrebu informacija, učinkovitost i sposobnost brže i bolje inovacije.

Zajednice pacijenata – Uz brzu promjenu načina na koji pacijenti stupaju u kontakt sa zdravstvenom zajednicom, zajednice pacijenata na mreži također se dramatično mijenjaju. Pružatelji zdravstvenih usluga moraju stalno ažurirati odgovarajuće informacije i educirati pacijente dok upravljaju online zajednicama pacijenata.

Komunikacije – Pružatelji bi trebali više naglašavati različite komunikacijske medije kao što su online chat, SMS, glasnici, e-pošta, video, telefon, itd. Da bi se digitalno zdravlje dodatno potaknulo, online komunikacija u stvarnom vremenu može igrati veliku ulogu u pridobivanju i zadržavanju pacijenata. Na primjer, online chat može podići komunikaciju pacijenta i pružatelja usluga na drugu razinu.

Automatizacija procesa – Automatizacija procesa ili digitalizacija procesa može pojednostaviti procese i poboljšati operacije u zdravstvu. Uspješno omogućuje zdravstvenim radnicima prelazak s ručnog rada sklonog pogreškama i dugotrajnog rada na strojni rad. Time se poboljšava kvaliteta ponuđene zdravstvene skrbi, što u konačnici dovodi do stjecanja pacijenata.

Analitika podataka– Korištenje alata za analizu podataka može značajno poboljšati skrb o pacijentima. Pomaže vam analizirati dostupne podatke kako biste utvrdili koje su prakse učinkovitije za uštedu troškova i poboljšanje zdravlja pacijenata.

EDIH Adria konzorcij na jednom mjestu okuplja stručnjake digitalne transformacije zdravstvenih sustava, naprednim komunikacijskim alatima baziranima na novim tehnologijama kao i osnaživanja digitalnog sustava upravljanja korisničkim iskustvom. Prijavite se za suradnju s EDIH Adria projektom te bez troškova i bez rizika krenite u proces digitalne transformacije zdravstva i zdravstvenog turizma.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ostale vijesti

Ostale vijesti

što je

de minimis?

Potpora male vrijednosti, koja u ukupnom iznosu ne može biti veća od 200.000 € po pojedinom poduzetniku, odnosno 100.000 € ako je riječ o poduzetniku koji obavlja djelatnost cestovnog prijevoza za najamninu ili naknadu, u bilo kojem razdoblju unutar tri fiskalne godine.

Pri tom se uzimaju u obzir sve potpore male vrijednosti (zbrajaju se) neovisno o instrumentu, namjeni i razini davatelja potpore male vrijednosti.

EDIH Adria

Prijava

Osobne podatke prikupljene ovom prijavom koristit ćemo u skladu s Pravilima privatnosti.