O nama

Partneri

EDIH Adria je jedan od Europskih digitalno-inovacijskih centara, jedinstvenih kontaktnih točaka za poduzeća i organizacije javnog sektora.  Uz našu pomoć korisnici će moći pristupiti inovacijama ili ih testirati, steći potrebne digitalne vještine, dobiti savjete o financiranju potpore… Različiti profili članova konzorcija jamče najbolju moguću uslugu za buduće korisnike koji će, ovisno o izazovu s kojim se susreću, dobiti najbolji mogući put prema digitalnoj transformaciji organizacije i poboljšanju poslovanja.

Konzorcij EDIH Adria čine  globalni tehnološki lideri (Ericsson Nikola Tesla d.d. i Infobip d.o.o.), dvije znanstveno-istraživačke institucije (Sveučilište u Rijeci i Sveučilište u Puli), poduzetnička potporna institucija (STEP RI Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci) i klaster tehnologije i inovacija (Smart RI d.o.o.). 

Članovi konzorcija donose u projekt svoje akumulirano iskustvo te stručnjake različitih profila koji će svoje vještine i znanja usmjeriti prema rješavanju izazova korisnika usluga. Osim potrebnih stručnjaka, posjedujemo i potrebnu opremu i laboratorije koji će biti korišteni za potrebe testiranja novih proizvoda i usluga koje su naši korisnici razvili ili tek planiraju razvijati.

Naši akademski partneri Sveučilište u Rijeci i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli dugi niz godina obrazuju u STEM području te stvaraju nove stručnjake.

Osim vrsnih istraživača i znanstvenika (primjerice, Sveučilište u Rijeci ima dostupno gotovo 90 istraživača koje može uključiti u projekt ovisno o konkretnim potrebama potencijalnog korisnika), te snažnih nacionalnih i internacionalnih partnera, vrijedi izdvojiti Superračunalo BURA Sveučilišta u Rijeci koje se koristi za različite svrhe, a bit će dostupno i stručnjacima iz konzorcija EDIH Adria. Osim toga, tu su i 3D printeri te ostala oprema vrijedna preko 50 milijuna EUR. Vrijedi istaknuti i podršku Centra za umjetnu inteligenciju Sveučilišta u Rijeci koji okuplja 75 znanstvenika koji se bave umjetnom inteligencijom i pitanjima cybersigurnosti.

Ericsson Nikola Tesla d.d. je vodeći regionalni isporučitelj informacijsko-komunikacijskih proizvoda i usluga, te najveći hrvatski izvoznik znanja.

Radi se o kompaniji s izuzetnim iskustvom u implementaciji procesa automatizacije, optimizacije te operacija pogonjenih umjetnom inteligencijom, a ističu se i usluge bazirane na 4G/5G tehnologijama i razvoju inovativnih platformskih rješenja. Osim infrastrukture za razvoj i testiranje inovacija te podrške stručnjaka, Ericsson Nikola Tesla u projekt EDIH Adria donosi i značajno iskustvo stečeno u implementaciji brojnih rješenja u zdravstvenim sustavima Hrvatske ili i šire regije.

Infobip je globalno najpovezanija cloud komunikacijska platforma u oblaku koju koriste vodeće svjetske društvene mreže, aplikacije, banke i telekom operateri.

Prvi hrvatski jednorog omogućuje digitalnu transformaciju privatnog i javnog sektora na globalnoj razini, a njihov tim stručnjaka oblikuje budućnost korisničkog iskustva na globalnoj razini. Među impresivnim referencama Infobipa izdvaja se i njihov rad u start-up zajednici (Infobip Startup Tribe), kao i intenzivan napor usmjeren prema umrežavanju developera (konferencija Shift kao konferencija koja svake godine okuplja najveći broj razvojnih inženjera jugoistočne Europe).

Kao vodeća hrvatska poduzetnička potporna organizacija, STEP RI Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci posjeduje bogato iskustvo organizacije i realizacije cijelog niza edukacija i događanja, ali i primjene brojnih metodologija za digitalnu transformaciju.

Smart RI je u svojstvu korisnika koordinirao CEKOM za pametne gradove, najveći nacionalni projekt istraživanja i razvoja iz domene pametnih gradova, te aktivno potiče suradnju akademskog i privatnog/javnog sektora.

I Step Ri i Smart RI korisnicima konzorcija EDIH Adria nude konzultantske usluge i podršku u razvoju tehnoloških rješenja te njihovoj primjeni u poslovanju i/ili pozicioniranju na tržištu.

Saznajte više o članovima EDIH konzorcija

što je

de minimis?

Potpora male vrijednosti, koja u ukupnom iznosu ne može biti veća od 200.000 € po pojedinom poduzetniku, odnosno 100.000 € ako je riječ o poduzetniku koji obavlja djelatnost cestovnog prijevoza za najamninu ili naknadu, u bilo kojem razdoblju unutar tri fiskalne godine.

Pri tom se uzimaju u obzir sve potpore male vrijednosti (zbrajaju se) neovisno o instrumentu, namjeni i razini davatelja potpore male vrijednosti.

EDIH Adria

Prijava

Osobne podatke prikupljene ovom prijavom koristit ćemo u skladu s Pravilima privatnosti.