Naše usluge

Edukacije za
zaposlenike

Naziv edukacije

Internet stvari
(IoT – Internet of Things)

IoT tehnologija pruža podatke u stvarnom vremenu, povećava učinkovitost i praktičnost te omogućuje nove i inovativne aplikacije i usluge. IoT se može iskoristiti u poslovnom svijetu za poticanje inovacija, poboljšanje poslovanja i povećanje profitabilnosti. Korištenjem IoT tehnologije, tvrtke mogu donositi odluke na temelju real-time podataka koje potiču uštede troškova i poboljšavaju profitabilnost. Ključno je razumjeti jedinstvene potrebe i izazove vašeg poslovanja i pronaći prava IoT rješenja koja će zadovoljiti te potrebe.

Sadržaj edukacije:

Tečaj je osmišljen kako bi polaznicima pružio temeljno razumijevanje koncepta IoT-a (Internet of Things) i kako se nositi s izazovima koje donosi povezivanje velikog broja uređaja.

Polaznici će naučiti kako funkcionira umrežavanje uređaja, od prikupljanja podataka do analitike velikih skupova podataka.

Kroz praktične primjere, istražit će primjenu IoT-a u raznim industrijama, uključujući pametne gradove, energetiku, poljoprivredu i promet. Tečajem će polaznici dobiti uvid u načine realizacije i izazove IoT projekta. Istaknuti će se sigurnosni aspekti i potrebe skalabilnosti infrastrukture kako bi se omogućila stabilnost i učinkovitost masivnih IoT sustava.

Praktični primjeri i vježbe omogućit će sudionicima da nauče kako koristiti API-je (Application Programming Interfaces), stvarati integrirana rješenja te osigurati kompatibilnost podataka. Polaznici će se upoznati s konceptima prikupljanja i analize podataka iz IoT uređaja te će razumjeti kako te informacije mogu poslužiti kao osnova za donošenje pametnih odluka.

Na kraju tečaja, polaznici će biti osposobljeni za snalaženje u svijetu povezanih uređaja i razumjeti ključne faktore za uspješnu primjenu masivnog IoT-a u različitim poslovnim scenarijima.

Trajanje: 4,5h

Izvođači: Matea Grdić, Tomislav Božić, Josip Miloš, Ericsson Nikola Tesla

Lokacija: Fakultet informatike i digitalnih tehnologija, dvorana 357, Radmile Matejčić 2, Rijeka

Prijava

što je

de minimis?

Potpora male vrijednosti, koja u ukupnom iznosu ne može biti veća od 200.000 € po pojedinom poduzetniku, odnosno 100.000 € ako je riječ o poduzetniku koji obavlja djelatnost cestovnog prijevoza za najamninu ili naknadu, u bilo kojem razdoblju unutar tri fiskalne godine.

Pri tom se uzimaju u obzir sve potpore male vrijednosti (zbrajaju se) neovisno o instrumentu, namjeni i razini davatelja potpore male vrijednosti.

EDIH Adria

Prijava

Osobne podatke prikupljene ovom prijavom koristit ćemo u skladu s Pravilima privatnosti.