Naše usluge

Edukacije za
zaposlenike

Naziv edukacije

Od onbordinga zaposlenika do usavršavanja unutar tvrtke – što, kako i kada napraviti

Edukacija je namijenjena širokom krugu polaznika iz različitih sektora. Predznanje nije potrebno. Polaznici će se upoznati s osnovnim pojmovima i dobrim praksama vezanim uz uvođenje zaposlenika u posao te njihovo daljnje usavršavanje unutar tvrtke ili organizacije. Edukacija sadrži i praktične vježbe.

Sadržaj edukacije:

Onboarding, ili uvođenje novih zaposlenika u posao jedan je od najvažnijih faktora koji utječu na produktivnost zaposlenika, na vrijeme koje će provesti radeći u kompaniji, kao i na njihovo uklapanje u vrijednosti i kulturu organizacije. Važno je formirati i od samog početka jasno komunicirati naša očekivanja te postaviti strukturirani prijenos znanja.

Imati prave ljude na pravom mjestu ključni je faktor za produktivnost i uspješnost bilo koje kompanije. Kako bismo u što kraćem roku postigli da novi zaposlenik dosegne punu produktivnost, potreban nam je dobro pripremljen i cjelovit proces koji obuhvaća sve od selekcije kandidata, pripreme za prvi radni dan, adekvatnog i postupnog prijenosa znanja, potpore voditelja pa do razgovora i finalne procjene je li osoba zadovoljila na probnom roku.

Po završetku edukacije, polaznici će moći:

– identificirati ključne korake onboardinga novih zaposlenika
– osmisliti i kreirati Onboarding plan za pojedinog zaposlenika, u skladu s poslovnim potrebama odjela ili tvrtke
– isplanirati orijentacijski dan ili onboarding program, ovisno o veličini i potrebi tvrtke
– povezati onboarding procese s daljnjim razvojem zaposlenika
– identificirati dodatne programe i alate za uspjeh onboardinga

Usavršavanje ili upskilling je proces dugoročnog ulaganja u povećanje znanja, vještina i kompetencija koje pomažu zaposlenicima da napreduju u karijeri te da ostanu konkurentni interno u kompaniji, ali i na tržištu rada s obzirom na brze promjene u zahtjevima radnih mjesta. Proces se bavi identificiranjem vještina potrebnih za uspjeh u svakoj ulozi, analizom nedostatka vještina na individualnoj razini, razini odjela i organizacije. Na kraju, daje mogućnost lakšeg pronalaska talenata te kreiranje strategije za dugoročni razvoj ljudi.

Po završetku ovog modula, polaznici će moći:

– definirati upskilling proces
– definirati kompetencije ključne za različite poslove u tvrtki
– koristiti tehnike procjena vještina
– napraviti analizu nedostataka vještina i osmisliti sljedeće korake
– osmisliti jednostavni model učenja i razvoja zaposlenika

Trajanje: 4 x 45min

Izvođač: Klara Čičin-Šain, Product Education Lead, Infobip

Lokacija: Infobip Alpha Centauri kampus, Utinjska 29, Zagreb / Infobip Quantum, Istarska ul. 9, 52215, Vodnjan

Termini: 17.06.2024., od 10 do 14 sati, Zagreb; 

20.06.2024. – od 11 do 15 sati, Vodnjan

Prijava

što je

de minimis?

Potpora male vrijednosti, koja u ukupnom iznosu ne može biti veća od 200.000 € po pojedinom poduzetniku, odnosno 100.000 € ako je riječ o poduzetniku koji obavlja djelatnost cestovnog prijevoza za najamninu ili naknadu, u bilo kojem razdoblju unutar tri fiskalne godine.

Pri tom se uzimaju u obzir sve potpore male vrijednosti (zbrajaju se) neovisno o instrumentu, namjeni i razini davatelja potpore male vrijednosti.

EDIH Adria

Prijava

Osobne podatke prikupljene ovom prijavom koristit ćemo u skladu s Pravilima privatnosti.