Naše usluge

Edukacije za
zaposlenike

Naziv edukacije

Digitalni alati za optimizaciju uredskog poslovanja

Cilj je edukacije upoznati polaznike s raznim digitalnim alatima za optimizaciju uredskog poslovanja, potaknuti ih na razmišljanje o važnosti digitalne transformacije te ih osnažiti s vještinama i znanjem potrebnim za uspješnu primjenu digitalnih alata u praksi.
Edukacija obuhvaća uvod rada u oblaku i njegove prednosti, definira digitalne alate za organizaciju, dijeljenje i suradnju te daje pregled glavnih izazova u upravljanju dokumentima i procesima u tvrtkama.

Sadržaj edukacije:

Također, edukacijom je obuhvaćen pregled značajki i funkcionalnosti najčešće korištenih platformi za organizaciju, dijeljenje i suradnju na dokumentima u svrhu vođenja interne dokumentacije i pregled alata za digitalizaciju uredskog poslovanja – upravljanje timovima i projektima, digitalno potpisivanje dokumenata te automatizacija procesa i zadataka.
Edukacijom su obuhvaćeni i savjeti te opcije za transformaciju i migraciju podataka iz papirnatog oblika u digitalne zapise i iz audio zapisa u tekstualni oblik.
Za svaku je navedenu temu predviđena demonstracija odabranih alata te praktični rad polaznika na konkretnim primjerima i zadatcima.

Trajanje: 4 h

Predavač: doc. dr. sc. Vanja Slavuj i dr. sc. Kristian Stančin

Lokacije i termini: 26. lipnja 2024., 9h – 13h

Online – Teams platforma

 

Prijava

što je

de minimis?

Potpora male vrijednosti, koja u ukupnom iznosu ne može biti veća od 200.000 € po pojedinom poduzetniku, odnosno 100.000 € ako je riječ o poduzetniku koji obavlja djelatnost cestovnog prijevoza za najamninu ili naknadu, u bilo kojem razdoblju unutar tri fiskalne godine.

Pri tom se uzimaju u obzir sve potpore male vrijednosti (zbrajaju se) neovisno o instrumentu, namjeni i razini davatelja potpore male vrijednosti.

EDIH Adria

Prijava

Osobne podatke prikupljene ovom prijavom koristit ćemo u skladu s Pravilima privatnosti.